Arkitekttegnet enebolig nybygg

Arkitekttegnet Villa i Lensvik

I voksen alder valgte Kristin og Bjørn å rive det gamle huset som hadde vært Kristins barndomshjem, for å bygge seg et splitter nytt og moderne hus. Tomta ligger i tidligere Agdenes, nå Oppland kommune, og er omkranset av åpne jorder, skog, fjord og fjell. Familieboligen i Trondheim ble solgt og byttet ut med en praktisk byleilighet, og dermed var planen for alderdommen klar. Drømmen var et lettstelt hus med livsløpstandard, med store vinduer for å slippe inn lys og gi kontakt med naturen og utsikten utenfor.

Nøkkelinformasjon

 • Type prosjekt: Enebolig med garasje og carport
 • Adresse: Yslandsveien 88, 7316 Lensvik
 • Bruksareal bolig: 135 m2
 • Antall etasjer: 1, pluss en liten hems

Prosessen

Startpunktet var et nostalgisk men upraktisk trehus i to etasjer, med småe rom og lav etasjehøyde. Det ble etterhvert besluttet at riving ga det beste utgangspunktet for å skape et sted hvor pensjonisttilværelsen kunne nytes i harmoniske omgivelser, med alle sentrale funksjoner på ett plan (livsløpstandard).

Original bolig og garasje Original bolig og garasje

Både Bjørn og Kristin bodde og jobbet i Trondheim, så det var ingen hast, og det gikk ca. fem år fra prosjektets spede begynnelse til husets ferdigstillelse.

Det var mange milepæler som skulle passeres:

 • Oppstart: medio 2015
 • Nabovarsling og rammesøknad: ultimo 2018
 • Rammetillatelse og anbudsutsendelse: primo 2019
 • Antall mottatte tilbud: 4
 • Valgt entreprenør: Agdenes Bygg & Montasje AS
 • Byggestart: medio 2019
 • Ferdigattest: ultimo 2020

 

Fra byggeprosessen interior Fra byggeprosessen eksterior

Byggeprosessen tar også tid.

Løsninger og Resultat

Et godt samarbeid er alfa og omega. Det blir som regel noen runder med skisser før man lander på endelig løsning. Her er tiltakshaver og arkitekt på ferdigbefaring.

Tilbakemelding fra Eierne

Vi er meget fornøyde med et hus som tilfredsstiller våre behov.

Vi ønsket oss et hus med livsløpsstandard; enkelt og lettstelt, med alt på en flate. Resultatet ble et lyst og fint hus med store vinduer som slipper inn masse lys og gir en nær kontakt med uteområdene. Den nydelige utsikten kan nytes i fulle drag! Når en kommer inn ytterdøren ser en tvers gjennom hele huset, lyset kommer uhindret gjennom hele veien.

Arkitekten hadde en utmerket kommunikasjon med kommune, naboer og entreprenør. Vi følte at våre synspunkter ble svært godt ivaretatt. Samarbeidet var preget av god kommunikasjon, punktlighet og høy grad av fleksibilitet i møte med våre behov.

På en skala fra en til fem:
Planløsning og brukbarhet: 4,75
Utseende huset har fått: 5
Prosessen mot kommune, naboer og entreprenører: 4,75
Hvor godt våre synspunkter og behov ble ivaretatt: 5
Et lite minus på teknisk detaljering av baderommet og for at det ble avglemt å søke om utslippstillatelse for renseanlegget.

Bruk oss gjerne som referanse og vi har allerede anbefalt deg til bekjente som trenger arkitekt.

Kristin Landrø og Bjørn Haugsand

Del med andre