Proff eller Personlig?

Går det an å både være profesjonell og personlig på en gang?

befaring-redJa, jeg mener at det går an, og at det til og med kan være berikende. Livet er ikke ment å være så alvorlig, og derfor kaster jeg meg utpå med dette nye prosjektet mitt, nemlig å skrive blogg for ett norsk publikum.

Det å være uformell og avslappet er slett ikke ensbetydende med å være uprofesjonell, og den uformelle stilen til en blogg er nok kommet for å bli. Skrivekløa har fulgt meg gjennom hele livet, og skal en dømme etter mangfoldet der ute er jeg langt fra alene! Å skrive fritt om arkitektfaglige tema (riktignok arkitektfaglig i temmelig vid forstand) faller naturlig for meg.

Siden norsk er mitt morsmål føles det faktisk mer personlig å skrive på norsk, sammenlignet med engelsk, hvilket jeg har holdt på med en god stund nå på den internasjonale websiden min, Versatile Architect.

Så hvorfor begynne å skrive på norsk nå? Og hvorfor gjøre det her på Allsidig Arkitekt, websiden hvor jeg også reklamerer for mine arkitekttjenester? Jo, fordi jeg mener at det faktisk går an å være profesjonell og personlig på en gang.

Det er som å komme hjem, og brikkene faller på plass, for å si det med klisjeer. For ett par år siden startet jeg et enkeltpersonsforetak og flyttet arbeidsplassen min hjem til hjemmekontoret. Nå flytter jeg også bloggen min hjem – til Norge, selv om jeg også beholder den internasjonale nettsiden.

Er internet kuppet av ungdommen?

Internet gir anledning for alle som føler trang til å publisere sine tanker, bilder, tekster, meninger, eller hva som helst. Ting som før i tiden ble liggende nedgravd i skrivebordskuffen blir nå løftet opp og frem i lyset. “Aldri har så mange skrevet så mye om så lite” er blitt en sannhet, på godt og vondt.

Denne friheten til å uttrykke seg er ikke forbeholdt ungdommen, selv om de unge dominerer bloggosphæren. (NB! Denne bloggen handler ikke om mote, sminke, eller shopping!) Det er plass for alle på denne luftige scenen, og det er leserne som skiller suksess fra fiasko.

Noen av oss som er over 30 (og 40…) føler at vi fremdeles, og kanskje mer enn noensinne, har noe på hjertet.

Jeg elsker å skrive, reise, fotografere, jobbe med mennesker, designe bygg, gjennomføre prosjekter, lære nye ting, og mye mer. Bakteppet og rammen rundt livet mitt er familien min, 5 barn fra 5 til 20 år (inkl. særkulls- og stebarn), ektemann, og huset vårt med stadige bygge- og ominredningsprosjekter.

Dette og mere til handler denne bloggen om, og du er hjertelig velkommen hit om du ønsker å lese noe nytt og (u)nyttig om arkitektur.

Hilsen Connie
Arkitekt med Skrivekløe
E-button

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer: