Hva driver du med?

What do you do?
I det siste har jeg truffet mange flotte mennesker.
Senest i forrige uke lot jeg meg inspirere av et fyrverkeri av en finnmarking som holdt foredrag om å finne sin livsoppgave. Jeg har truffet en interiørarkitekt som arrangerer selvutviklingskurs, en grafisk designer som jobber som inspirator for kollegaene sine, en lege som nylig har gitt ut bok om kosthold og ernæring, en frisør som driver med musikk, og en arkitekt som maler bilder.

Det sier kanskje litt om min omgangskrets, og jeg er stolt av den (!), men disse møtene har også fått meg til å tenke over hva som er min livsoppgave, og hva det egentlig betyr å jobbe. Hva driver du med da? spør vi gjerne når vi treffer nye mennesker. For å bryte isen kanskje, men også for å plassere hverandre i en bås.

Jeg tror vårt forhold til “jobb” er i endring. Flere jobber fleksibelt, med tanke på tid, sted og arbeidsoppgaver. Derfor har jeg gjort ett tankeeksperiment;

Jeg har lyst til at min jobb skal være: å gjøre ting jeg brenner for!

Så hva er det jeg brenner for?: Jeg brenner for å:

 • Reise
 • Skrive bok
 • Fotografere
 • Skrive blogg
 • Prøve noe nytt
 • Gå turer i skog og mark
 • Samarbeide med andre mennesker
 • Hjelpe folk å skape sitt drømmehjem
 • Designe bygninger
 • Koordinere prosjekter
 • Gjøre yoga
 • Meditere
 • Trene
 • Ha et sunt kosthold
 • Pleie familien min
 • Være et godt forbilde
 • Ha gode samtaler
 • Stelle og ordne i huset vårt
 • Få et hjem med sjel
 • Lære mer om økohus og feng shui mm.
 • Lese gode bøker
 • (Det er kanskje ikke heelt tilfeldig at firmaet heter Allsidig…)

  Skillet mellom jobb og fritid trenger kanskje ikke være så skarpt?

  En konsekvens kunne bli:
  Du, jeg springe for jeg har et viktig jobbmøte – en treningstime på SATS!

  Vi jobber for tjene penger til livets opphold, og for å føle at vi bidrar til fellesskapet. Men også av mindre noble grunner som status, å føle oss viktig, å bli rik, å ha overflod av velferdsgoder, og så videre… Jeg valgte å hoppe av denne karusellen for ett par år siden, og jeg ante igrunnen ikke hva jeg gikk til. Selvsagt var jeg priviligert som hadde mulighet til å gjøre det, men det handlet også om ta en råsjans og se muligheter istedet for bare begrensninger.

  I dag får jeg gjort mye mer av det jeg brenner for, og det er jeg stolt og takknmelig over!
  Men jeg kan innimellom få dårlig samvittighet når jeg bruker “arbeidstiden” til å skrive bok, trene, eller meditere, og her jeg har et potensiale – til å se på dette som en del av jobben (eller livsoppgaven) min. Dårlig samvittighet er ikke stort annet enn et energisluk, og det finnes sjelden noen god grunn til å ha den følelsen…

  Dessuten er det lett å tenke på det andre jeg skulle ha gjort, i stedet for å fokusere på det jeg faktisk gjør. Multitasking, som det så fint heter, har jeg lite tro på, men heller å gjøre en ting om gangen med full oppmerksomhet.

  Hvis vi passer på å bruke litt mindre enn det vi tjener har vi dessuten alltid god råd. Jeg gjør det jeg skal gjøre, og bidrar til at vi har det vi trenger til livets og familiens opphold. Ett litt annet perspektiv bare.

  Så, hva driver du med?
  Connie120E-button

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Comments

  Hva driver du med? — 3 Comments

  1. Jeg driver og leser og kommenterer her og prøver å ikke være et annet sted 🙂

   Takk for at du er Connie og er her for meg 🙂

  2. Så sant. Det er ofte vår indre kritiker som ødelegger for oss. For meg hjelper det å tenke som Pippi .. I overført betydning ha hesten i stua, og legge beina på hodeputen: )
   Når jeg følger min lyst, får jeg glede- og det er gjerne arbeidsglede : )

  3. Saa bra! Jeg driver med hester&barn, og elsker musikk! Og jeg elsker Betty og musikken hennes!!!! Klem fra Sissel!

  Kommentarer: